Τελευταία Νέα

28/12/2012
Στην ιστοσελίδα http://www.gunet.gr/10_pr.php θα βρείτε τις προκηρύξεις προσωπικού για έργα του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η GUnet. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...
24/10/2012
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας - ΕΔΕΤ στηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ασύρματης διασύνδεσης 3G...
08/10/2012
Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο του Παραρτήματος Τρικάλων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κόμβο του ΕΔΕΤ (Ακαδημαϊκό διαδίκτυο)...
24/09/2012
Την προηγούμενη Πέμπτη 21-9-2012  έγινε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του ΤΕΙ/Λ λόγω συνεχών πτώσεων τάσης στο ΤΕΙ/Λ ηλεκτροδότησης στην...
   

Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Λεπτομέρειες

Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΤΕΙ/Λ παρέχει στους χρήστες των υπηρεσιών του Δικτύου υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο κεντρικός εξυπηρετητής εισερχόμενης - εξερχόμενης αλληλογραφίας είναι ο mail.teilar.gr.

 Ο κεντρικός εξυπηρετητής αλληλογραφίας υποστηρίζει τα πρωτόκολλα POP3 και IMAP. Το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι το QMAIL.

To Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση συστήματος antivirus στον κεντρικό εξυπηρετητή αλληλογραφίας με στόχο την προστασία των χρηστών του δικτύου από κακόβουλα προγράμματα  (ιούς) διαφόρων τύπων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για να μεταδοθούν με μαζικό τρόπο. Επίσης γίνεται προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου της ανεπιθύμητης αλληλλογραφίας (spam) με την χρήση blacklists.

Το σύστημα προστασίας (antivirus) στηρίζεται στο ανοικτό λογισμικό Clam AntiVirus (ClamAV)

Η ταχυδρομική διεύθυνση του κάθε χρήστη έχει τη μορφή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

όπου σαν username αναφέρεται στο όνομα του κάθε χρήστη (π.χ georgiou).

Η πρόσβαση στην υπηρεσία εντός του δικτύου του ΤΕΙ/Λ, μπορεί να γίνει με την χρήση κάποιου προγράμματος ταχυδρόμου (π.χ Outlook Express) αφού γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις (Δείτε τα βοηθήματα).

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία αλληλογραφίας εκτός ΤΕΙ/Λ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία WEB Mail. Με την υπηρεσία WEB Mail μπορείτε να διαβάζετε και να στέλνετε τα μηνύματά σας όταν βρίσκεστε μακριά από το ΤΕΙ.

Η ταυτοποίηση των στοιχείων του χρήστη στον κεντρικό εξυπηρετητή αλληλογραφίας γίνεται με την χρήση  του ονόματος χρήστη (username) και του κωδικού πρόσβασης (password) που αντιστοιχούν στον προσωπικό λογαριασμό (account) του χρήστη. Οι λογαριασμοί των χρηστών τηρούνται στον κεντρικό εξυπηρετητή καταλόγου του ΤΕΙ/Λ  (LDAP) .

Δικαίωμα απόκτησης λογαριασμού και χρήσης των υπηρεσιών του Δικτύου που απαιτούν ταυτοποίηση χρήστη, έχουν οι εκπαιδευτικοί (τακτικοί και ωρομίσθιοι), οι Διοικητικοί υπάλληλοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι), το Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό και οι τεχνικοί εργαστηρίων, οι εξωτερικοί συνεργάτες που συμμετέχουν σε ερευνητικά και λοιπά προγράμματα του ΤΕΙ/Λ και οι σπουδαστές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) για το διάστημα που διαρκούν οι σπουδές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σχετική αίτηση προς το Κέντρο διαχείρισης δικτύου από όπου και θα παραλάβουν τον κωδικό τους (δείτε το τμήμα Αιτήσεις).

   
© Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου ΤΕΙ Λάρισας